(c) michelhakim.Sofam
45 Jaar The Kids + supports Midnight Tattoo & Captain Kaiser + DJ Staf Fatkat

Legendarische Antwerpse punk voor fans van Sex Pistols, The Ramones en The Clash

Maak je klaar voor een muzikale mokerslag van de bovenste plank, want The Kids zijn terug. Do You Love The Nazis, Bloody Belgium, There will be no next time en Fascist Cops … met hun onsterfelijke hits importeerden Ludo Mariman en zijn kompanen vanaf de late jaren zeventig de uppercut genaamd punk naar België. Intussen zijn ze 45 jaar bezig, hoog tijd om nog eens flink te knallen.

De Antwerpse band werd opgericht in '76 en is volgens ingewijden de enige echte punkgroep die België tot vandaag heeft gekend. Frontman/zanger Ludo Mariman ontdekte in punk de ideale expressievorm en liet - na de split in '86 - een oeuvre achter van vijf albums en één live album (If The Kids...). In '96 - 20 jaar na hun ontstaan - kwamen The Kids opnieuw bij elkaar en in '01 (een kwarteeuw na de oprichting van de band) namen ze in de AB de explosieve live-cd Flabbergasted! op.

Met hun gelijknamige debuut leverde The Kids in ’78 meteen een punkklassieker af. De plaat verscheen amper één jaar nadat Never Mind The Bollocks van de Sex Pistols vanuit Londen voor een punkexplosie zorgde. Nooit eerder werd in België bij het ontstaan van een nieuw genre zo snel een volwaardig muzikaal antwoord geboden. Het album werd in amper één dag opgenomen (met de twaalfjarige Danny De Haes op bas) en dat in een opvallende productie van Leo Caerts, wijlen orkestleider van Will Tura én auteur van E Viva Espana. In de underground ontwikkelde het album zich tot een wereldwijd collector’s item en nog steeds is het het meest gezochte Belgische punkalbum. De plaat duurt amper 25 minuten en 44 seconden, meer dan genoeg om je helemaal van je sokken te blazen. Wedden dat The Kids het hierna nog niet voor bekeken houden?

NOOT: het concert werd verplaatst van 29 november 2021 naar 7 april 2022, tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Als support nemen The Kids niet één, maar twee bands mee. Het Antwerpse Midnight Tattoo, opgericht in 2010, speelt up-tempo sing-along streetpunk. Vriendschap, plezier maken en even alle zorgen vergeten zijn de centrale thema’s in hun songs. Gebalde vuist in de lucht, pint bier in de andere hand en luidkeels meezingen is de boodschap. Met 3 EP’s en 1 full CD in hun achterzak, en een hoop nationale en internationale shows achter de rug, blijven ze gewoon verder hun zin doen en plezier maken op elk podium dat ze betreden.

Met Captain Kaiser staan er vijf ongeschoren, maar verder propere jongemannen uit de Kempen op het podium. Captain Kaiser debuteerde in 2018 met Dog Days On Deck, een plaat die als een sneltrein door de Kempische punkscene ging. Met shows op ondere andere Sjock, Clamotte Rock, Retie Rock & Breda Barst is het tijd voor iets nieuw. In de plaatselijke pub The Drovers Inn vonden deze Kempenaren een oplossing: Een nieuwe plaat met dezelfde naam als het café waarin ze vertoeven! Kom op tijd!