Condor Gruppe + support: Jonas Meersmans + Aftershow DJ Faster PussyKat

Hypnotiserende muzikale trip voor fans van Pink Floyd, Flying Horseman, STUFF. en Nordmann

Bijna vijf jaar na hun onvergetelijke doortocht staat Condor Gruppe opnieuw in De Roma. De negenkoppige Antwerpse band stelt zijn nieuwe album Gulliver voor en voegt daarmee een nieuwe episode toe aan de wonderlijke muzikale saga die het sinds debuutplaat Latituds del Cavall uit 2014 schrijft.

Weinig bands slagen er in om zo’n uniek en sferisch universum te scheppen als Condor Gruppe. Hun concerten zijn als filmische roadtrips waarin hypnotiserende jams, psychedelische grooves, kraut- en surfrock en oosterse geluiden samensmelten tot één broeierige, onweerstaanbare blend.

Condor Gruppe zoekt als geen ander muzikale grenzen op. Soms mysterieus en surreëel, soms exotisch, altijd avontuurlijk. Met hun nieuwe album Gulliver, release op 23 september, brengen ze een ode aan de obscure Italiaanse cinema uit de jaren zeventig. Denk aan de melancholie van Pink Floyd, het heroïsme van Ennio Morricone en de wereldse grooves van Goat.

De support wordt verzorgd door Jonas Meersmans. Na het concert zetten we het feestje verder in onze foyer met Aftershow DJ Faster PussyKat. Onze DJ zorgt voor een knallende afterparty met een selectie van de beste dansnummers, aansluitend op het concert. De aftershow DJ eindigt ten laatste om 01:00.

Jonas Meersmans maakt instrumentale landschappen op akoestische gitaar. Hij bracht 2 albums uit die warm onthaald werden door de Belgische pers. Jonas was te horen op Radio Klara en werkte samen met verschillende theatergezelschappen. In 2020 verscheen hij op een compilatiealbum van het Amerikaanse Tompkins Square label.