Jim White

The King of Country Noir voor fans van 16 Horsepower, Johnny Dowd, The Handsome Family en Lambchop

Jim White is een van de meest gerespecteerde namen in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren negentig ontdekt door David Byrne, zanger van de legendarische groep Talking Heads, en getekend op diens label Luaka Bop. White werkte voor zijn platen reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba, en Aimee Mann.

Als globetrotter met een groot hart voor de Southern States brak Jim White in 2003 door zijn roadmovie Searching for the Wrong Eyed Jesus. Op zijn tochten ontmoet hij muzikale kompanen als 16 Horsepower, The Handsome Family en Johnny Dowd, die eveneens als White geïnspireerd zijn door de cultuur van het zuiden.

Met zijn dromerige, donkere nummers waarin folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier voorbijkomen wordt Jim White al snel The King of Country Noir genoemd.  Zijn album Waffles, Triangles & Jesus wordt de hemel in geprezen en bezorgt hem heel wat fel gesmaakte shows op toplocaties. Twee jaar geleden kwam het intrigerende Misfit’s Jubilee uit, zijn meest recente album. 

In De Roma speelt Jim White in een trio line-up met Geert Hellings op gitaar en Nicolas Rombouts op bas.