Kevin Morby + support la loye + DJ Aldolino

Sublieme indierock voor fans van Kurt Vile, Big Thief, Will Oldham en Mac DeMarco

Met talloze samenwerkingen en zes soloalbums op zijn palmares – stuk voor stuk pareltjes – kroont Kevin Morby zich tot één van de meest invloedrijke singer-songwriters van het moment. Met zijn unieke stem, intelligente teksten en onevenaarbare songwriting-skills plaatst de Amerikaan zich moeiteloos naast iconen als Mac DeMarco, Kurt Vile, Sharon Van Etten, Will Oldham en Jeff Tweedy. Nadat hij zijn concert in De Roma twee jaar geleden moest annuleren wegens ziekte, rollen we maar wat graag de rode loper uit voor deze mysterieuze god van de indierock.

Kevin Morby zette zijn eerste stappen in de muziek als bassist van Woods en zanger/gitarist van garagerockband The Babies. Zijn carrière kwam pas echt in een stroomversnelling toen hij platen begon uit te brengen onder eigen naam. Harlem River (2013), Still Life (2014), Singing Saw (2016), City Music (2017), Oh My God (2019) en Sundowner (2020) zijn stuk voor stuk meesterwerkjes waarop fans van zowel Bob Dylan, Leonard Cohen en Bill Callahan als die van Big Thief, Iron & Wine en Courtney Barnett hun gading vinden. 

In De Roma stelt Kevin Morby zijn nieuwe album This Is A Photograph voor (release begin mei), waarop hij een antwoord zoekt op de existentiële vragen in zijn leven. Maak je klaar voor een wel heel bijzondere avond in De Roma. 

Als support verwelkomen we la loye, het indiefolkproject van de 24-jarige Nederlandse singer-songwriter Lieke Heusinkveld.