Macy Gray + DJ Droppa & DJ Thong

Weergaloze soul- en R&B-hits voor fans van Ms. Lauryn Hill, Grace Jones en Angie Stone

Een dijk van een stem, een imposante verschijning en een weergaloos gevoel voor ritme: Macy Gray is één van de laatste echte souldiva’s ter wereld. Vijf jaar na haar memorabele doortocht in De Roma stapt ze opnieuw het podium op voor een zwoele avond boordevol onvervalste soul- en R&B-hits.

In België is Macy Gray vooral bekend van monsterhit I Try, maar ook kleppers als When I See You en Beauty In The World zijn intussen klassiekers geworden. Samen met Ms. Lauryn Hill, Jill Scott en Erykah Badu maakte ze wereldfaam in de tijd van de neo soul. Nog steeds blijft de legendarische Amerikaanse zangeres een van de meest herkenbare stemmen uit de muziekwereld. Wars van alle trends blijft ze vastbesloten haar eigen ding doen. Met Ruby bracht ze in 2018 haar tiende (!) studioalbum uit, dit jaar volgde de funky EP Save Some.

Live is Macy Gray een belevenis. Ze tovert iedere show om tot een visueel feest vol kostuumwissels en verrassingen. Met haar zwoele, gekraakte stem neemt ze het publiek moeiteloos mee op sleeptouw: soms ingetogen en zijdezacht, dan weer met krachtige uithalen waarvan de rillingen over je lijf lopen. Eén ding is zeker: stilstaan deze avond is onmogelijk, begin die heupswings alvast maar te oefenen!