Ruben Block + support Mia-Lena + DJ Willem Jongeneelen

Tien shows. Tien keer hopeloos uitverkocht. Ruben Block was dé gedroomde artiest om De Roma in juni weer op gang te trekken na de desastreuze coronasluiting. Om tegemoet te komen aan de immense vraag naar tickets geeft Ruben er in maart nog eens een flinke lap op. In een volle zaal, met nog meer sfeer en ambiance, waar het stuift en bruist zoals in de goeie ouwe tijd.

Wie het geluk had erbij te zijn in juni, zag dat het goed zat. Omringd door een nieuwe band leverde de Triggerfinger-frontman een messcherpe show af. Na twintig jaar Triggerfinger was het reikhalzend uitkijken naar het solowerk van Ruben Block, waarbij eerste single Lights al meteen voor een portie vuurwerk zorgde. Naast nieuwe eigen nummers, blijft de zanger-gitarist ook uitpakken met verrassende covers (van onder andere PJ Harvey en Madou) en diept hij op tijd en stond enkele onverwoestbare Triggerfinger-klassiekers op.

Net als bij Triggerfinger omringt Ruben Block zich voor zijn soloproject met enkele topmuzikanten: gitarist Geoffrey Burton, drummer Teun Verbruggen en toetsenist Gilles Vandecaveye-Pinoy . Voor de productie deed Block een beroep op Mitchell Froom, met wie hij eerder al intens samenwerkte bij Triggerfinger. De Amerikaan, bekend van samenwerkingen met onder meer Los Lobos, Suzanne Vega en Elvis Costello zorgde voor die heerlijk eigentijdse sound van Ruben Blocks nieuw werk. Het moge duidelijk zijn: Ruben Block is helemaal klaar voor een nieuw verhaal en heeft er zin in!

NOOT: het concert van Ruben Block (met oorspronkelijke datum 16 december 2021) werd verplaatst van 16 februari naar 17 maart 2022, tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Als support neemt Ruben Block de 24-jarige Brusselse zangeres Marie aka Mia Lena mee. De afgelopen jaren groeide Mia uit van een brave girl-next-door tot een echte popprinses. Kom op tijd!