The Notwist

Corona-update: het concert van The Notwist is geannuleerd. Tickethouders ontvangen een e-mail met de terugbetalingsmogelijkheden.

The Notwist is het beste wat de Duitse indie scene te bieden heeft. Op Vertigo Days, het eerste album in zeven jaar tijd, tonen Cico Beck en broers Markus en Micha Archer weer wat ze allemaal in hun mars hebben. Hun muziek blijft vol ontdekkingen door de combinatie van verschillende genres. Melancholische popmuziek, kletterende elektronica en hypnotiserende krautrock zitten in de mix, aangevuld met bijdrages van verschillende bevriende muzikanten.

“We willen het concept van een band in vraag stellen en openstaan voor andere stemmen en ideeën, andere talen en identiteiten”, aldus Markus. Het lijstje van bijdrages is dan ook indrukwekkend. Saya van het Japanse popduo Tenniscoats leent haar stem aan het openingsnummer Ship. Op het liefdesnummer Oh Sweet Fire speelt de Amerikaanse multi-instrumentalist Ben LaMar Gay mee, zijn landgenoot en jazzklarinettist Bat Dawid verrijkt de droompop van Into The Ice Age. De Argentijnse Juana Molina voegt ten slotte haar stem en elektronica toe aan het nummer Al Sur.

De absolute openheid die het nieuwe album Vertigo Days definieert, neemt de band ook mee naar hun live optredens. Nummers worden door elkaar gespeeld en aan elkaar gelinkt zodat een concert één overweldigende en meeslepende soundscape wordt. Net zoals alle lyrics één lang gedicht vormen. Geef het nieuwe album Vertigo dus eerst een aandachtige luisterbeurt, en kom dan live in De Roma volop genieten van het enthousiasme en de liefde van The Notwist voor alles wat muziek is.