Tindersticks

Op dinsdag 25 oktober vertonen we in De Roma de film Avec amour et acharnement. Niemand minder dan Tindersticks leverde de soundtrack voor deze wondermooie film. Als je een ticket koopt voor het concert, krijg je er een gratis ticket voor de film bovenop.

Na de release van hun waanzinnig mooie verzamelaar Past Imperfect – The best of tindersticks ’92-’21 is Tindersticks helemaal klaar om opnieuw live vanop het podium de hemel te bestormen. De legendarische Britse band bestaat dit jaar dertig (!!!) jaar en dat prachtige jubileum zal niet onopgemerkt blijven.

Van bij de release van Tindersticks, het debuutalbum uit 1995, lieten Stuart A. Staples en de zijnen een onuitwisbare indruk na. Het geheim? IJzersterke songs, badend in melancholie, de hypnotiserende kracht van Staples’ stemgeluid en af en toe een vleugje frivoliteit.

Met Past Imperfect blikt Tindersticks terug op drie rijkelijk gevulde decennia van muzikale bevlogenheid. Met maar liefst vijfentwintig albums op de teller schreef de band uit Nottingham een uitzonderlijk oeuvre bij elkaar. Het optreden in De Roma belooft een uitzonderlijke muzikale reis te worden, waarbij Tindersticks naast recent werk de grootste songs uit de afgelopen dertig jaar in een feestelijk kleedje steekt.