Band of Horses Things Are Great Tour + support: Gently Tender
Sponsor: ism LiveNation

Melodieuze countryrock met een vleugje Americana voor fans van Wilco, Death Cab for Cutie, Iron & Wine en My Morning Jacket

Eindelijk is het zover: het langverwachte nieuwe album van Band of Horses ligt in de rekken. Met Things Are Great keren Ben Bridwell en zijn onverwoestbare bende uit Seattle terug naar de pure Band of Horses-sound uit de beginjaren: emotioneel intens, weidse melodieën en die heerlijke mix tussen countryrock en indie-Americana. Met eerste single Crutch toont Band of Horses meteen waarom het nog steeds één van de belangrijkste bands van zijn generatie is. Een kunstwerkje met meesterlijke gitaarlijnen, een song die prachtig open bloeit, gedragen door de intrigerende stem van frontman Ben Bridwell. Voor de nieuwe plaat, de zesde langspeler van Band of Horses al, verzamelde de innemende frontman een aantal oude bekenden rond zich: Grandaddy’s Jason Lytle, Dave Fridmann, Dave Sardy en de onnavolgbare sound engineer Wolfang ‘Wolfie’ Zimmerman.

Sinds de grote doorbraak in 2006 met het album Everything All The Time en wereldhit The Funeral ontpopte Band of Horses zich tot één van de meest toonaangevende indiebands van deze tijd. Live staat de band als een huis. Met zijn kenmerkende stem weet Ben Bridwell altijd een gevoelige snaar te raken en zijn songs rollen als warme meezingers over het publiek. Na The Funeral, het nummer waarmee Ayco Duyster haar fantastische radioprogramma Duyster in 2015 ten grave droeg, leverde de band met The Great Salt Lake, Is There A Ghost en No One’s Gonna Love You nog een serie fantastische singles af. In 2016 gaven ze een dijk van een concert vanop de mainstage van Werchter, het opkomende concert in De Roma wordt het enige concert van Band of Horses in België.

NOOT: het concert van Band of Horses werd verplaatst van 4 maart 2022 naar 1 november 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

In het voorprogramma speelt Gently Tender. De band is samengesteld uit leden van Palma Violet en The Big Moon. De aanstekelijke singles Love All The Population en True Colours zijn een voorbode van hun debuutalbum Take Hold Of Your Promise. Kom op tijd en ontdek hun nieuwe werk!