Daði Freyr + support: Florence Arman + DJ Kobalt

Het Eurovisiesongfestival winnen heeft Daði Freyr niet gedaan, maar met een vierde plaats behaalde hij voor IJsland in een sterk bezette finale wel een bijzonder mooi resultaat. Als Daði met zijn band Gagnamagnið het nummer 10 Years inzette, won hij dan ook meteen miljoenen harten bij de kijkers van de grootste televisieshow ter wereld. Het catchy popnummer met het bijhorende grappige dansje ging trouwens al voor het festival viraal en scoorde miljoenen views en streams, net als voorganger Think About Things waarmee Daði zou aantreden op het festival van 2020.

Daði Freyr maakt live on stage een unieke indruk met zijn opvallende zanglijnen, funky beats en feestelijke synths. Bovendien zette hij alles op alles met een bijzonder visueel spektakel. Absurde choreografieën, gezellige sweaters, gepixelde visuals: als geen ander speelt Daði met de grens tussen camp en authenticiteit, tussen retro en techno. Deelnemen aan het Eurovisiesongfestival doet Daði dan ook niet voor de grap: sinds hij 15 jaar geleden de Finse monsters van Lordi de zege zag binnenhalen, is hij gefascineerd door de ongelooflijke muzikale diversiteit die Europa elk jaar uitdraagt én de kunst van de perfecte performance op slechts drie minuten tijd. Het grote gemeenschapsgevoel dat het Eurovisiesongfestival oproept is voor Daði Freyr ook persoonlijk erg belangrijk, want naast hem op het podium staan zijn echtgenoot Árný, zijn zuster Sigrún en drie musicerende jeugdvrienden.

En één ding is nu al zeker: na zijn succes op het Eurovisiesongfestival zal Daði Freyr niet ophouden met verder de wereld te veroveren. Met zijn EP Welcome bewijst hij dat hij geen one hit wonder is en dat hij uitblinkt in het schrijven van veelzijdige popnummers. Hij plant een tour langs alle grote Europese zalen en wil zijn hoogstpersoonlijke universum uitbreiden met o.a. eigen holograms en een zelfontworpen videospelletje. Twijfel niet: op 28 april pakt Daði Freyr iedereen in De Roma in met een totaalspektakel!

Voor de show van Daði Freyr staat Florence Arman op het podium van De Roma. De jonge singer-songwriter is geen onbekende meer in de internationale popscene, want ze werkte al samen met grote namen als The Kooks, Rhys Lewis en Harry Hudson. In 2021 bracht ze haar debuut-EP uit en nu werkt ze met een team van producers al aan een volgende plaat.