Einstürzende Neubauten
Sponsor: ism De Tijdloze

Voor fans van: Throbbing Gristle, Tuxedomoon, Cabaret Voltaire

Weinig bands die zo een invloed hebben gehad op de experimentele muziekwereld als Einstürzende Neubauten. De Duitse band rond de altijd intrigerende frontman Blixa Bargeld, die we ook kennen als één van de oprichters van The Bad Seeds, geldt als een fenomeen voor muzikale vernieuwers van deze wereld. Ze staan er om bekend eigen instrumenten te fabriceren uit afgedankte werktuigen en industrieel materiaal zoals staalplaten, olievaten en winkelkarretjes. Een onorthodoxe manier van geluid creëren die bijdraagt aan het onvoorspelbare karakter van de groep. 

In tegenstelling tot veel van hun generatiegenoten blijven de leden van Einstürzende Neubauten steeds opzoek gaan naar nieuwe muzikale invalshoeken. In 2020 vierde de band zijn 40ste verjaardag met het door internationale media geprezen album Alles in Allem. Op deze plaat staat hun relatie met Berlijn, de stad waar het in 1980 allemaal begon, centraal en liet de band zich verder inspireren door de smeltkroes aan (muzikale) culturen die in de Duitse hoofdstad samenkomen. In het najaar van 2024 brengen Blixa Bargeld en zijn kompanen hun 13de studioalbum uit en dat komen ze tot ons grote genoegen voorstellen in De Roma! 

Alle data

20:00
Grote Zaal
staand + balkon zittend *
Uitverkocht
* Staand concert met beperkt aantal zitplaatsen op het balkon. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden, wie wil zitten komt best op tijd. Minder mobiele mensen vinden info op deze pagina.
20:00
Grote Zaal
staand
Koop tickets