Ibrahim Maalouf + DJ Global Wax

Funky jazzmuziek voor fans van Avishai Cohen, Erik Turffaz, GoGo Penguin en Paolo Fresu.

Trompettist Ibrahim Maalouf (1980, Beiroet) is vandaag de populairste instrumentalist van de Franse muziekscene. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat Ibrahim een groots muzikant zou worden. Als tiener won hij de grootste internationale wedstrijden ter wereld en begon hij een carrière als klassieke solist. Vanaf de jaren 2000 wordt hij echter een vaste waarde, zowel in de pop- als de jazzwereld, mede dankzij zijn improvisatietalent. Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Lhasa de Sela en tal van andere artiesten met de meest uiteenlopende stijlen doen een beroep op hem om nummers te produceren, componeren en arrangeren.

Zijn talent om alle genres aan muziek samen te brengen, doet wereldwijd de grootste concertzalen uitverkopen. Zo stond Ibrahim Maalouf verschillende keren in het Lincoln Jazz Center in New York en verkocht hij in 2016 acht maanden op voorhand de arena van Paris Bercy, de grootste concertzaal van Frankrijk, uit. Een paar maanden later zorgt Ibrahim Maalouf voor een grote verrassing. Zijn album Levantine Symphony No.1 wordt door de New York Times geprezen als ‘virtuoos’ en bekroond met o.a. vier Victoires de la Musique en een César voor de Beste Filmmuziek. 

De release van z'n elfde studioplaat S3NS uit 2019 is voor Ibrahim Maalouf de aanleiding voor een nieuwe Europese tournee, die hem in het voorjaar van 2020 ook naar Borgerhout zou brengen. Op die plaat experimenteert Maalouf voor het eerst met Latijns-Amerikaanse ritmes, maar ruim twee jaar later is duidelijk dat de jazzvirtuoos steeds in evolutie blijft. Dat bewijst hij tijdens de coronapandemie met de uitgave van het boek Petite philosophie de l'improvisation en de release van twee nieuwe albums, 40 Melodies uit 2020 en First Noel uit 2021. Wanneer hij op 11 april ein-de-lijk voor een uitverkochte De Roma staat, zal Maalouf ook live ongetwijfeld weer verrassend uit de hoek komen.

NOOT: het concert van Ibrahim Maalouf werd verschillende keren verplaatst, de laatste keer van dinsdag 7 december 2021 naar maandag 11 april 2022. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.