Sonico FIVE, SIX, SEVEN, EIGHT… THE EDGE OF TANGO vol.2

FIVE, SIX, SEVEN, EIGHT… THE EDGE OF TANGO vol.2 is het vierde album van de Brusselse groep SONICO, gebaseerd op Tango Buenos Aires van Eduardo Rovira, een sleutelfiguur binnen het ontstaan van de 'tango nuevo'. Rovira wordt vaak onterecht omschreven als 'de andere Piazzolla', nochtans bereikten zijn vernieuwingen een creatieve samensmelting van de volkse elementen van de tango met klassieke muziek, een gedurfde synthese waarmee hij zijn eigen stempel drukte op de avant-garde in het Buenos Aires van de jaren 60.

Tango Buenos Aires is de allereerste balletmuziek met thema’s uit de moderne stadsmuziek van Buenos Aires, sterk beïnvloed door de muziek van Igor Stravinsky. Dit repertoire, dat sinds de jaren 60 niet meer live werd uitgevoerd, krijgt nu nieuw leven dankzij het intensieve recuperatiewerk van SONICO die nu in deze muziekshow aan u worden voorgesteld.

Met de albumrelease van FIVE, SIX, SEVEN, EIGHT… THE EDGE OF TANGO vol.2, voegt de groep een extra dimensie toe aan de concertbeleving. Met sfeervol lichtontwerp, theatrale momenten en projecties van uitdagende solo danscreaties, worden de muzikanten van SONICO omkaderd met een indrukwekkende muziekshow.

De uitvoerders die dit uitdagende programma met hun unieke persoonlijkheid tot leven brengen: Lysandre Donoso (FR/CL) bandoneon; Stephen Meyer (USA/BE) viool; Daniel Hurtado Jimenéz (SP) viool; Kaat Verheyen (BE) viool; Bartosz Korus (POL) altviool; Guillaume Lagravière (FR) cello; Ariel Eberstein (AR/BE) contrabas; Ivo De Greef (BE) piano