The Mountain Goats + support: Carson McHone

Eigenzinnige indiefolk voor fans van The Decemberists, Car Seat Headrest en They Might Be Giants

The Mountain Goats is ongetwijfeld één van de meest productieve bands uit de indiewereld. Begin jaren negentig verbaasde de charismatische frontman John Darnielle al met een unieke, nieuwe sound, opgenomen op een eenvoudige cassetterecorder. Sindsdien blijft hij de muzikanten die hij rond zich verzamelt uitdagen om zichzelf te vernieuwen. Met succes, want de band uit North Carolina bouwde de afgelopen decennia wereldwijd een trouwe schare fans op die in de eigenzinnige indiefolk en lo-fi een uitzonderlijk muzikaal universum terugvinden.

Ook tijdens de coronapandemie bleef The Moutain Goats niet stilzitten met in 2020 maar liefst drie nieuwe albums: Songs for Pierre Chuvin, Getting Into Knives en The Jordan Lake Sessions: Volumes 1 and 2. Vorig jaar volgden dan het geweldige Dark in Here en The Jordan Lake Sessions Volumes 3 and 4. In de Roma stellen John Darnielle, Peter Hughes, Jon Wurster en Matt Douglas hun meest recente werk voor én spelen ze een selectie nummers uit hun rijke oeuvre.

De support wordt verzorgd door de Amerikaanse singer-songwriter Carson McHone. Met haar geweldige stem en beklijvende songs wint ze album na album een nieuwe schare fans. Kom op tijd!